Hjælpemidler

Der findes en del hjælpemidler, der kan lette barnets hverdag på forskellig vis. Nedenfor har vi listet nogle af de mest anvendte. I også kan kigge i vores forum, hvor der løbende vil være gode råd, og Hjælpemiddelinstituttet har en database med mere end 40.000 hjælpemidler og en liste med cirka 450 danske forhandlere af hjælpemidler. Hos Hjælpemiddelinstituttet er der også beskrivelser af hjælpemidlerne, oplysninger om produkternes tekniske specifikationer, muligheder for afprøvning, priser samt kontaktoplysninger til forhandlerne. Besøg Hjælpemiddelinstituttet her.

Kugledynen
En dyne der ofte kan gøre barnets nattesøvn bedre, fordi den beroliger ved hjælp af den tyngde og de stimuli, den giver. Den kan især anbefales i perioder, hvor barnet har mareridt.

Lydbånd
Da vore børn har megen stor glæde af at høre historier, anbefales det varmt for eksempel at indtale historier, lade barnet synge og fortælle for senere at høre dem.

Cykel
Tandemcyklen kan give barnet mange gode oplevelser. Sanserne bruges i det fri, barnets fysik styrkes og det giver nogle positive oplevelser sammen med den voksne. Når barnets balance er blevet så dårlig, at færdsel på tandemcykel bliver for farlig, kan en tre-hjulet cykel eller sofacykel blive et alternativ. Sådan en cykel kræver dog væsentlig mere fysisk af den voksne, fordi barnet på dette tidspunkt næppe vil kunne bidrage meget til fremdriften.

Mobilitystok
Stokken kaldes også for “den hvide stok” eller “se-stokken”. Den signalerer, at der kommer en blind og, at der skal tages hensyn. Det gør det nemmere for barnet at færdes uden at få knubs, når synet er forsvundet.
De ovennævnte hjælpemidler er kendt i Spielmeyer-Vogt Ekspertteamet, der også kan være behjælpelig med at søge om at få hjælpen bevilget.

Der findes mange andre gode tips og ideer til, hvordan man kan optimere barnets og familiernes hverdag. Mange af disse erfarer vi undervejs i samværet med andre forældre. Derfor anbefaler vi vores medlemmer at deltage i flest mulige træf og kurser arrangeret for forældre til børn med Spielmeyer -Vogt forældre, og give rådene videre i vores forum.